Bio

IVM AVG  GAAT DELEN WIJ U MEDE DAT DEZE WEBSITE PUUR INFORMATIEF IS.

U KUNT GEEN REACTIES ACHTERLATEN  EN ER WORDEN GEEN GEGEVENS VERZAMELD.

IVM AVG  WE SHARE THAT THIS WEBSITE IS PURELY INFORMATIVE. YOU CAN NOT LEAVE REACTIONS AND NO DATA WILL BE COLLECTED.BIOGRAFIE

RALF MACKENBACH  1995


STUDENT  Ralf volgt momenteel een master studie op Princeton University USA. ( 2019) 

ACTEUR   ZANGER   DANSER   PRESENTATOR  JURYLID  ENTERTAINER  RADIO DJ   COLOMNIST  GASTSPREKER  

 

 Ralf -s carriere  begon al op jonge leeftijd als 8 jarig jongetje als Jacobje  in de musical Beauty and the Beast (Stage Entertainment) en hij werd meteen hierna doorgecast voor de rol van Kleine Tarzan in de musical Tarzan (Stage Entertainment)  in beide musicals speelde hij ruim 3  jaar .In combinatie met International School was dit voor hem goed  te doen-op school behaalde Ralf zeer goede resultaten 

Meteen hierna gaf hij zich op als kandidaat voor het Juniorsongfestival  (tv show Avro/Tros NOP3 ) Inmiddels is het alweer va 2009  geleden dat Ralf op 13 jarige leeftijd eerst het Nationale Juniorsongfestival en  als ALLEREERSTE  Nederlandse  juniorsongkandidaat  ook het EUROPEESE JUNIORSONGFESTIVAL   won in de Oekraine in Kiev.!!

Zowel in Nederland als België werd de single  Click Clack een grote hit en stond maandenlang in de top tien van de verschillende hitlijsten-evenals Ralf die uitgenodigd werd voor binnen en buitenlandse tv en radio programma-s  en diverse interviews. Oa in Belgie     Armenie    Wit Rusland (3x)    Rusland (2x)  en  Duitsland 

 Ralf  zingt  acteert  en danst en  entertaint .Hij volgde  hiervoor opleidingen naast zijn VWO  oa prive zangles bij Babette Labije en Jimmy Hutschinson - 3 jaar vooropleiding bij Lucia Marthas en hierna 3 jaar dansopleiding  bij Fontys Hogeschool Tilburg    en drama/acteer opleiding   4 jaar bij het  CKE Eindhoven  in combi met zijn VWO .

Privé is de zanger/entertainer verzot op schermen, wake boarden en skate boarden , skiëen  snowboarden  squashen en fitnessen en dansen .

 Hij sleepte zijn eerste platencontract  op 13 jarige leeftijd binnen bij EMI Music. Het eerste album RALF  bereikte de Gouden Status en bevat naast zijn hit, ook de single ‘Doe de Smoove, waarmee hij een officieel Guinness World Record vestigde en een ware dansrage in Nederland ontketende. Ook kreeg hij zijn eigen reallifesoap ‘Ralf for Real’.

De gezamelijke cd  met hierop het winnende nummer Click Clack van Ralf van het junior songfestival 2009 haalde eerst de gouden en daarna de paltina status!

 Het tweede album ‘Moving On’, een mix van Engelstalige en Nederlandstalige songs, bevat de hits ‘Dance’, deze werd als lead gebruikt in het tv programma Juior Dance    en ‘Vandaag is het Feest!’ werd gebruikt in de bioscoopfilm Mees Kees  en ‘Samen Sterk’, als  titelsong  en Allergrootste fan in de bioscoopfilm  ‘Joris&Boris’. Ook speelde Ralf samen met zijn broer Rick een hoofdrol in deze film .

 Ralf, die al voor zijn deelname aan het Junior Songfestival flink actief is met zingen oa in de musicals ‘Tarzan’ en ‘Beauty and the Beast’, wordt door zijn plotselinge populariteit gevraagd voor de meest uiteenlopende leuke klussen. Zo sprak hij stemmen in voor verschillende kinderseries zoals de Disney serie Zack& Cody (Ralf is Zack)  de speelfilm Harrie Potter   en stemmen in films als “Heksje Lilly’, De kronieken van Narnia en de stem van Wickie de Viking in beide bioscoopfilms.

 Als jurylid was Ralf te zien en te horen op TV in het door Albert Verlinde bedachte programma ‘My Name Is"  Hij liet hij Nederland zien verrassend goed te kunnen schaatsen in de tv-show ‘Sterren dansen op het ijs’ en schoonspringen in de tv show "Sterren Springen" Killer Karaoke .Ralf is  een graag geziene gast in meedere tv programma-s  en radioshows

oa

 RTL Boulevard (meerdere keren)   SBS   Jeugdjournaal      KT20     Zapp live      Nickelodeon     Disney     BNN  "Je zal het maar zijn"  Ketnet (B)     VTMKZoom (B)    Studio 100 (B)     Hart voor Muziek      Muziekfeesten op het Plein      Toppers van Oranje     Omroep Brabant      AT5   en meerdere regionale tv en radiostations.

En hij heeft als DJ al jaren zijn  eigen radioshow bij de Efteling Kids Radio.

 Tussen al deze leuke klussen door heeft Ralf  zijn VWO diploma op het St Joris College Eindhoven  gehaald en studeert hij  momenteel op de TU -e het vak Technische Natuurkunde . In zijn vrije tijd  sport hij nog steeds graag , kijkt hij  een  goede film , chillt en speelt graag een game  met vrienden  of  is aan het werk met  muziek  en pianospel (nieuwe nummers  en muziek voorbereiden )

 Ralf is weer een stukje verder op de trap naar volwassenheid en dat was   merkbaar op  zijn derde album Seventeen, dat  in oktober 2012  uitkwam onder  zijn nieuwe  platenlabel Cloud 9 Music . Voor dit album   werkte RALF niet alleen met vaste producers als de Future Presidents en Eric van Tijn & Jochem Fluitsma, maar ook met nieuwe toonaangevende DJ’s is.Het nummer van dit album This is our party is geregeld te horen bij Live4You (RTL) Tevens behaalde Ralf een 3e collectieve gouden plaat met het Beatrix bedank lied, een afscheidslied door meerdere artiesten gezongen ivm aftreden van destijds Koningin Beatrix.Dit een initiatief van Albert Verlinde en werd gepresenteerd bij Boulevard (RTL)

 

 Ralf zelf aan het schrijven en componeren gegaan !  6 september 2013 kwam de single "Disco Dude" uit   een muziekstijl uit de Disco tijd (80-s) .Ralf schreef deze hit samen met Wouter Vander Veken een Belgische producent.

 Februari 2014  kwam zijn Nederlandstalige single "Vandaag" uit,een vertaling van de engelstalige track "Today" van Ralf-s 3e album.

 Mei 2014 ging Ralf een samenwerking aan met producenten van Sonic Solutions hieruit kwam zijn volwassen engelstalige Dance track "Over You" die al heel snel  op no 1 stond in de KidsTop20 en maandenlang in de hitlijsten stond!

 In september 2014 kwam de Nederlands talige single "ik wil avontuur " uit die ook maandenlang in de hitlijsten stond.

 Ralf  is een graag en geregeld geziene gast bij tv programma-s en in speelfilms  oa   KidsTop20 (wat hij  zelfs mocht presenteren!) de Junior Kerst tv show       Met de billen bloot         Hip voor Nop  (alles Avro/Tros)           Fitkidz  (Telekids)       Jezalhetmaarzijn (EO)   Nick in the box en Nicks strooigoedparade  (Nickelodeon )   +    was hij als   gast jurylid op tv  te zien bij de voorrondes juniorsong   + als gastjurylid bij de tv show Sterren Springen (SBS) speelfilm Bannebroek-s Got Talent hierin heeft Ralf een leuke rol als zichzelf en ook  in  de film Jack bestelt een broertje heeft Ralf een  rolletje als zichzelf.

 

Momenteel is Ralf druk bezig met zijn studie technische natuurkunde op de technische universiiteit Eindhoven maar ook muzikaal blijft hij een bezige bij! In 2015 kwam  er een solo single en een duet  en een Kerstsingle van hem uit !Allen stonden weer weken hoog in de Kids Top 20 genoteerd!

In 2016 kwam "Somewhere" Ralfs single uit met een speciale door Vlaamse ontwerpers getekende videoclip!

Ralf  is nog steeds zeer actief als DJ bij Efteling Kids Radio -2x per maand heeft hij op woensdag zaterdag en zondag tussen 15 en 16 uur een eigen radioshow. En tijdens de Zomeravonden in de Efteling.

Ook is Ralf al jaren actief als colomnist voor Eindhoven Business Magazine en hij was tm 2016 actief bij de Kidz Krant waar hij zijn eigen column "Ralf-s Corner " had. 

Als jurylid wordt Ralf  vaak gevraagd bij diverse talentenjachten en  bij de NOC"NSF is Ralf  naast oa Arie Boomsma al ruim 7 jaar  actief als Sportpromotor.

Ook voor de stichting Stop Pesten Nu maakt hij zich hard als ambassadeur en in de week van Zorg en Welzijn geeft Ralf ook al enige jaren act de presence dmv een lezing tijdens deze week .

Tevens heeft Ralf zich geregistreerd als stamceldonor Matchis  in 2016.

Invitiaties voor premieres worden indien mogelijk (en interessant)uiteraard bezocht!

Muzikaal blijft Ralf bezig hij bracht onder de naam Sainte Marie samen met een vriend ander werk uit en hij werkt nu (2017) samen met DJ Kevin Dray aan nieuw werk.

Kortom Ralf is een all round bezige bij die hoopt  de zomer van 2017 zijn Bachelor te halen mbt zijn studie Technische Natuurkunde aan de TU/e  Eindhoven,knap werk!

Inmiddels is Ralf geslaagd voor zijn  studie Technische Natuurkunde  ;Bachelor of Science! 

Va sept'17  gaat hij verder met zijn Master studie Nucleaire Fusie aan de TU/e en blijft hij zich verder ontwikkelen in de muziek  + als presentator en acteur en DJ en wat er mogelijk nog meer op zijn pad komt.

 

Naast zijn   studie was Ralf op Entertainment  gebied in 2017 oa actief 

 

als oud finalisten jurylid JSF Avro/Tros

 

gastrolletjes in tv series 

 

optredens  met dansers oa tijdens Tina Festival

 

 in de Efteling en 

 

bij NOCNSF Nationale Sportweek  

 

Richard Kraijeck Foundation

 

Week van Zorg en Welzijn 

 

en op  besloten events  .

 


 

 Presentator bij oa de Telekids shows in Plopsaland en 

 

tijdens het Tina Festival presentator van de Glitterstage 

 

Jurylid bij Talentenjacht bij de TU/e 

 

Als radio DJ bij Efteling Kids Radio 

 

Colomnist bij Eindhoven Business Magazine 

 

Gastdocent workshops dans acteren of zang .

 

Ambassadeur  Nationale Sportweek NOC'NSF

 

Stop Pesten Nu en  Matchis Stamceldonatie 

 

Graag geziene gast bij Premieres en Game events 

Ralf volgt momenteel een master studie op Princeton University USA. ( 2019)